Русија

Володин: Немци рекли Шолцу "довиђења"

Постало је очигледно да немачком канцелару развој Немачке и решавање проблема њених грађана није приоритет и да је његова политика допринела економској кризи са којом се земља суочава, приметио је председник Државне думе
Володин: Немци рекли Шолцу "довиђења"© Tanjug/AP Photo/Michael Probst, Pool

Немачки канцелар Олаф Шолц не ужива поверење народа, увукао је Немачку у сукоб у Украјини, а Берлин је главни снабдевач оружјем кијевског нацистичког режима, указао је председник Државне думе Вјачеслав Володин.

Коментаришући резултате регионалних избора у Тирингији и Саксонији, на којима је Шолцова странка претрпела пораз и једва прешла праг од пет одсто потребан за останак у парламентима обе савезне државе, Володин је оценио да је народ немачком канцелару поручио да је време да оде.

"Слободне демократе нигде неће имати посланичка места. Слични трендови се јављају и у другим регионима Немачке — Шолцова влада је непопуларна", указао је Володин на Телеграму на то што трећи члан актуелне немачке владе (ФДП) није успео да пређе изборни цензус. 

Постало је очигледно да Шолц не ставља приоритет на развој Немачке и решавање проблема њених грађана, приметио је председник Државне думе.

"Немачка економија је у кризи, предузећа одлазе у САД. Губитак јефтиних руских енергената довео је до неконкурентности њихове производње", навео је он.

Притом, наставио је, непопуларности Шолца доприноси и то што увукао своју земљу у рат у Украјини и то у тренутку када се Немачка суочава са економском стагнацијом и неефикасном миграционом политиком.

"С обзиром на резултате гласања у Саксонији и Тирингији, тешко је замислити како он и његова влада могу да воде Немачку још годину дана. Резултати избора су показали да немачки грађани не желе да изгубе своју земљу", закључио је Володин.

image