Русија

Помоћник руског председника: Ускоро састанак Путина и Вулина

Руски председник и потпредседник Владе Србије ће се састати у Владивостоку на маргинама Источног економског форума, навео је Ушаков
Помоћник руског председника: Ускоро састанак Путина и Вулина© RT Balkan / Tanjug / AP

Председник Русије Владимир Путин састаће се 4. септембра са потпредседником Владе Србије Александром Вулином на маргинама Источног економског форума (ЕЕФ), рекао је помоћник руског лидера Јуриј Ушаков у разговору са новинарима.

ЕЕФ ће се одржати од 3. до 6. септембра у кампусу Далекоисточног федералног универзитета у Владивостоку, подсетио је Ушаков.

Александар Вулин је средином августа боравио у званичној посети Москви, где се састао са министром спољних послова Руске Федерације Сергејом Лавровом, првим потпредседником Владе Руске Федерације Денисом Мантуровим, секретаром Савета безбедности Русије Сергејем Шојгуом као и са Путиновим помоћником Ушаковим.

У Москви су тада истакли да оно што председник Србије Александар Вучић брани у односу на "Косово", захтева стриктно спровођење резолуције Савета безбедности УН, коју Запад игнорише и покушава да уништи на све начине, повлађујући приштинском режиму и омаловажавајући легитимне интересе Срба.

Како је приликом Вулинове посете истакао Лавров, постоје бројни планови у српско-руским билатералним односима.

image