Помоћник руског председника: Ускоро састанак Путина и Вулина

Руски председник и потпредседник Владе Србије ће се састати у Владивостоку на маргинама Источног економског форума, навео је Ушаков

Председник Русије Владимир Путин састаће се 4. септембра са потпредседником Владе Србије Александром Вулином на маргинама Источног економског форума (ЕЕФ), рекао је помоћник руског лидера Јуриј Ушаков у разговору са новинарима.

ЕЕФ ће се одржати од 3. до 6. септембра у кампусу Далекоисточног федералног универзитета у Владивостоку, подсетио је Ушаков.

Александар Вулин је средином августа боравио у званичној посети Москви, где се састао са министром спољних послова Руске Федерације Сергејом Лавровом, првим потпредседником Владе Руске Федерације Денисом Мантуровим, секретаром Савета безбедности Русије Сергејем Шојгуом као и са Путиновим помоћником Ушаковим.

У Москви су тада истакли да оно што председник Србије Александар Вучић брани у односу на "Косово", захтева стриктно спровођење резолуције Савета безбедности УН, коју Запад игнорише и покушава да уништи на све начине, повлађујући приштинском режиму и омаловажавајући легитимне интересе Срба.

Како је приликом Вулинове посете истакао Лавров, постоје бројни планови у српско-руским билатералним односима.