Русија

Захарова о заплени Мадуровог авиона: Да ли ће Американци сада возити лажног председника Венецуеле?

Америчке власти су конфисковале "ер форс 1" председника Венецуеле Николаса Мадура, наводећи да је авион купљен у супротности са америчким санкцијама
Захарова о заплени Мадуровог авиона: Да ли ће Американци сада возити лажног председника Венецуеле?© Photo by Maksim Konstantinov/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Званична представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова одговорила је на извештаје о америчкој конфискацији авиона председника Венецуеле Николаса Мадура.

"Америчке власти су конфисковале 'ер форс 1' председника Венецуеле Николаса Мадура, наводећи да је авион купљен у супротности с америчким санкцијама. Авион вредан 13 милиона долара налазио се последњих месеци у Доминиканској Републици, а САД су га одвезле на Флориду", написала је Захарова на Телеграму позивајући се на Си-Ен-Ен.

Реагујући на то, Захарова је истакла да, уколико се то испостави као тачно, не искључује могућност да ће амерички "господин Смит" ставити у тај авион Гваида или Гваида 2 и возати га по свету представљајући га као "председника Венецуеле".

image