Русија

Руски амбасадор у САД: Амерички "Пројекат Украјина" донео је огромне жртве словенском народу

Нема сумње да ће се Русија носити са новим изазовом, а циљеви и задаци Специјалне војне операције биће у потпуности остварени, поручио је Анатолиј Антонов
Руски амбасадор у САД: Амерички "Пројекат Украјина" донео је огромне жртве словенском народу© MFA Russia/via Globallookpress.com

Амерички "Пројекат Украјина" донео је разарања и огромне жртве за словенски народ, али ће Русија изаћи на крај са тим изазовом, изјавио је руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов.

Истакао је да никог у Сједињеним Државама није срамота због података који стижу из Курске и Белгородске области о све већим губицима међу руским грађанима, о болницама и мостовима уништеним директном ватром, укључујући и уз помоћ америчког оружја.

"Званичници игноришу очигледне чињенице неонацистичких злочина – убиства, понижавање затвореника и обичних локалних становника", казао је руски амбасадор.

Како је нагласио дипломата, нема сумње да ће се Русија носити са новим изазовом, а циљеви и задаци Специјалне војне операције биће у потпуности остварени.

Антонов је указао да идеја Вашингтона да супротстави Европу Русији, користећи украјинску кризу у ту сврху, неће успети ако тренутна ситуација ескалира у глобални сукоб.

"Изгледа прилично смешно када Ф-16 на украјинском небу обори систем 'патриот' из Сједињених Држава. Локални инструктори нису били у стању да на одговарајући начин обуче украјинске оружане снаге", навео је он, истакнувши да је судбина опреме и наоружања које се Кијеву испоручују из Сједињених Држава очигледна и да ће сви бити уништени.

Амбасадор је такође истакао да се тренутно говори о проширењу обима украјинских напада на руску територију.

"У локалној штампи расправља се о идеји Кијева да припреми списак објеката у Русији за које се предлаже да буду нападнути америчким ракетама дугог домета", навео је.

Коментаришући недавну посету украјинских званичника САД, Антонов није искључио да би од америчких власти могли да добију нова обећања о подршци војним акцијама против Русије.

"Сигуран сам да ће у будућности све то бити формализовано у виду још једног 'пакета' испоруке оружја Украјини", рекао је Антонов и додао да цинични циљ Вашингтона остаје исти - да наноси штету Русији уз помоћ свог оружја које је стављено у руке Украјинаца.

image