Русија

Руска војска оборила још један МиГ-29, као и три пројектила ракетног система ХИМАРС

Групе трупа "Југ" елиминисале су у једном дану до 710 непријатељских војника, док су групе трупа "Исток" одбиле три контранапада Оружаних снага Украјине у року од 24 сата, а непријатељ је изгубио до 150 војника
Руска војска оборила још један МиГ-29, као и три пројектила ракетног система ХИМАРС© Станислав Красильников / РИА Новости

Руски ПВО системи оборили су МиГ-29, три пројектила лансираних из ХИМАРС-а и 37 дронова Оружаних снага Украјине у једном дану, саопштило је руско Министарство одбране.

Групе трупа "Југ" елиминисале су у једном дану до 710 непријатељских војника, док су групе трупа "Исток" одбиле три контранапада Оружаних снага Украјине у року од 24 сата, а непријатељ је изгубио до 150 војника.

Групе трупа "Центар" су у року од 24 сата поразила пет непријатељских бригада, одбиле седам контранапада и неутралисале до 490 непријатељских војника.

Групе трупа "Дњепар" су у Херсонској области поразиле формације четири украјинске бригаде.

Групе трупа "Запад" су одбиле противнапад Оружаних снага Украјине и елиминисале до 450 непријатељских војника.

Губици Оружаних снага Украјине у области Харкова у зони групе трупа "Север" износили су више од 150 војника, тенк и један лансер ракета "град".

Оружане снаге Русије уништиле су складиште ваздушне муниције Оружаних снага Украјине и погодиле људство у 149 региона.

image