Русија

Саљдо потврдио: У Полтави уништен центар за обуку са НАТО инструкторима

Гувернер Херсонске области се током интервјуа на Источном економском форуму осврнуо и на јучерашњи напад руске војске
Саљдо потврдио: У Полтави уништен центар за обуку са НАТО инструкторимаwww.globallookpress.com © MOD Russia/Twitter.com

Војни институт у Полтави, који је уништен ракетним ударом руских трупа, био је база у којој су предавали страни инструктори, рекао је гувернер Херсонске области Владимир Саљдо, у интервјуу за РИА Новости на Источном економском форуму.

"Сада су (Оружане снаге Украјине) под руководством земаља НАТО-а и оне подстичу слање плаћеника. На крају крајева, да би се освојила територија, потребни су центри за обуку. Тамо (у центрима) су инструктори НАТО-а који и даље обучавају мобилисане Украјинце - ухваћене на улицама и послате у центре за обуку", рекао је он.

Према речима гувернера, управо такав центар је уништен у Полтави.

"Једна од ових тачака је недавно била подвргнута ефикасном нападу наше војске. То су базе, центри за обуку, полигони на којима се подучавају вештине савременог ратовања", додао је Саљдо.

Подсећања ради, током јучерашњег дана руска војска извела је ракетни напад на државни Војни институт телекомуникација и информација у Полтави где се обучавају украјински специјалисти за коришћење радара и система за електронско ратовање, навео је руководилац Координационог савета за интеграцију нових региона при Јавној комори Руске Федерације Владимир Рогов.

Напад се, према речима Рогова, догодио током постројавања у чему је учествовало више од 500 украјинских војника, због чега се губици мере стотинама.

image