Русија

Подршка из Никарагве за РТ и Симоњан: Санкције одраз дволичности оних који сеју лажи

Америчке санкције против руских медија су агресија јер они руска страна данас брани мир, правду и истину, поручила је прва дама Никарагве
Подршка из Никарагве за РТ и Симоњан: Санкције одраз дволичности оних који сеју лажи© Рамиль Ситдиков / РИА Новости

Прва дама Никарагве и потпредседница те земље Росарио Муриљо упутила је писмо подршке главној уредници РТ и медијске групе "Русија севодња" Маргарити Симоњан након јучерашње одлуке америчких власти да уведу санкције РТ, "РИА Новости", "Спутњику", Раптлију и медијској кући "Русија севодња". 

Росарио Муриљо је поручила да је ово још један одраз пада, и дволичности поборника цензуре и оних који сеју лажи. У питању је, како је оценила, "агресија која је данас поново усмерена против медија Руске Федерације", јер они свету говоре о "трагедијама и несрећама које су изазвали империјалисти". Руски медији, како је додала, имају велику публику и велики међународни утицај управо због тога што људима преносе истину, која им се не свиђа.

"Честитамо Вам, Маргарита, и свим колегама са РТ и Раптлија, јер ово није ништа друго до још једно признање ваших заслуга. Јер све што радите је одличан рад у име слободе, достојанства, мира и величања народа који се боре за нови свет, који се већ приближава, и који негде у свету већ постоји, а који ће негде другде ускоро доћи", написала је Муриљо у поруци Симоњан.

"Поштујемо и дивимо се Вама и свим драгим друговима који бране правду, истину, мир и љубав. Истина је на Вашој страни", закључила је прва дама Никарагве.

image