Русија

Министарство одбране Белорусије: Нарушен ваздушни простор, ПВО оборила циљеве

У раним јутарњим часовима на појединим белоруским Телеграм каналима се појавио снимак, на ком се може видети експлозија на небу изнад Гомеља
Министарство одбране Белорусије: Нарушен ваздушни простор, ПВО оборила циљевеwww.globallookpress.com © MOD Russia/Twitter.com

Белоруско Министарство одбране потврдило је да је изнад територије ове државе претходне ноћи оборена беспилотна летелица.

"Забележено је нарушавање државне границе, односно ваздушног простора Републике Белорусије и претпоставља се да је то урађено беспилотним летелицама", наводи се у саопштењу првог заменика команданта Ратног ваздухопловства и ПВО пуковника Сергеја Фролова.

Према његовим речима, донета је одлука да се ваздушни циљеви униште, што су дежурне посаде система ПВО и урадиле.

"Све околности овог случаја се тренутно истражују", закључио је он.

У раним јутарњим часовима на појединим белоруским Телеграм каналима се појавио и снимак, на ком се може видети експлозија на небу. 

Како се наводи, у питању је простор изнад Гомеља, а становници су чули две експлозије, након чега се на небу изнад града појавио објекат у пламену, који се потом срушио ван насељеног места.

Иако за сада нема потврде о чијим беспилотним летелицама се ради, вреди подсетити да су 9. августа дронови украјинске војске нарушили простор Белорусије и Русије, након чега су дејством ПВО двеју држава оборени.

Према речима белоруског председника Александра Лукашенка тада је укупно оборено "десетак летелица", а снаге ПВО и поједини други родови белоруске војске су стављене у пуну борбену готовост.

image