Русија

Антонов о америчким санкцијама против РТ: Још један напад на Русију, одбацујемо лажне оптужбе

Демократе покушавају да своје неуспехе припишу страном фактору, каже амбасадор Русије у САД
Антонов о америчким санкцијама против РТ: Још један напад на Русију, одбацујемо лажне оптужбеGetty © Justin Sullivan / Staff

Нове санкције које је Вашингтон увео против руских медија су покушај пребацивања одговорности америчке администрације за сопствене неуспехе, оценио је данас амбасадор Русије у Вашингтону Анатолиј Антонов, уз коментар да је последња одлука потврда русофобичне политике и још један напад на Руску Федерацију. 

"Како би оправдале своје поступке (демократе) користе лажи, теже да дискредитују руске медије које представљају мали комад праве истине о правој америчкој политици. Задатак је јасан – очистити медијски простор од непријатне истине. Згушњавати атмосферу русофобије приписивањем сопственог неуспеха спољном фактору. Овога пута као мета одабране су медијска група 'Русија севодња' и њене подружнице", поручио је руски амбасадор.

Антонов је истакао да се Русија никада није мешала у изборни процес у Сједињеним Америчким Државама и додао да Москва категорички одбацује све лажне оптужбе на рачун руских медијских структура

"Захтевамо укидање административних ограничења на рад наших новинара у Америци", поручио је данас амбасадор Русије у Вашингтону.

image