Заплењена имовина бившег заменика министра одбране Русије Павeла Попова

Суд је уважио захтев истражитеља Главног војно-истражног одељења Истражног комитета Русије за одузимање имовине бившег заменика министра одбране Русије, која укључује сеоску кућу и помоћне објекте

Суд је запленио сеоску кућу бившег заменика руског министра одбране Павела Попова, као и аутомобил и мотоцикл заменика начелника Главне управе Министарства одбране Владимира Шестерова, који су приведени под оптужбом за превару, саопштио је Истражни комитет Русије (ИЦР).

"Да би се обезбедило извршење пресуде у вези са наплатом новчане казне, могуће грађанске тужбе и других имовинских казни, суд је уважио захтев истражитеља Главног војно-истражног одељења ИЦР-а за одузимање имовине бившег заменика министра одбране Русије Павела Попова, која укључује сеоску кућу и помоћне објекте", наводи се у саопштењу на Телеграму.

Руски истражни комитет подигао је у среду оптужницу против бившег заменика министра одбране Русије за превару великих размена, пренео је руски Интерфакс.

"Истрагом је утврђено да су Павел Попов, заменик начелника Главне управе за иновативни развој Министарства одбране Русије Владимир Шестеров, директор Војно патриотског парка културе и рекреације 'Патриот' Вјачеслав Ахмедов и друга лица, који су деловали као део организоване групе, обманом и злоупотребом поверења, користећи службени положај, отуђила буџетска средства у износу од 30 милиона рубаља (око 305.000 евра)", саопштио је Истражни комитет.

Како се наводи, они су отуђили средства намењена за подршку активности и функционисања "Патриот" парка и Патриотског конгресно - изложбеног центра.

Попов је оптужен на основу члана 159 Кривичног законика Руске Федерације, а прети му казна до 10 година затвора.

Попов није признао кривицу за кривично дело које му се ставља на терет.