Руска Дума: Запад неће успети да дестабилизује Србију, односи Београда и Москве не подлежу изменама

Што су Русија и Србија ближе једне другој, то је више гаранција да Запад неће моћи да дестабилизује ситуацију у Србији, поручује заменик председника руске Думе, уз поруку да српски и руски народ повезује јединство у духу

Сви напори које Запад улаже како би дестабилизовао ситуацију у Србији осуђени су на пропаст, оценио је за "РИА Новости" заменик председника руске Думе Александар Бабаков. 

"Данас су и Русија и Србија партнери у многим питањима. Мислим да однос Србије према Русији, и однос Русије према Србији не подлеже променама. Ми чврсто гледамо у нашу будућност, јер нас повезују историја, култура, језик, вера, исправан однос према традиционалним вредностима, веже нас јединство у духу. Блиски смо као народи, и мислим да су напори Запада у циљу дестабилизације саме ситуације у земљи нашег партнера осуђени на пропаст", изјавио је Бабаков на маргинама Источног економског форума у Владивостоку. 

Ипак, он је додао да то не значи да треба да дође до опуштања, будући да чим се јавности покажу добри партнерски односи Београда и Москве, на Западу расте жеља да те односе наруши. 

"Морамо да подсећамо Запад да смо заједно. И што смо ближи једни другима, то је више гаранција да Запад неће моћи да дестабилизује ситуацију", објаснио је руски политичар и додао да је потребно да дође до "максималне сарадње" Београда и Москве како би се пружио отпор мешању Запада. 

"Потребна је максимална сарадња у економској и хуманитарној сфери, као и у области информационе, и финансијске безбедности", поручују из Думе Русије.