Русија

Песков: Притисак САД се наставља, не желе ни да допусте да се чује став Русије

Наставићемо да делујемо у складу са својим интересима, иако смо свесни у каквој реалности живимо, и да се ради на томе да се онемогући приступ руским медијима, каже портпарол Кремља
Песков: Притисак САД се наставља, не желе ни да допусте да се чује став Русијеwww.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ru

Настављају се покушаји Сједињених Америчких Држава да изврше притисак на Русију, њеног лидера и њене грађане, који су, нажалост, неодвојиви део унутарполитичке борбе за власт у САД, рекао је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Песков је подсетио да су санкције уведене и против медија "који се баве информисањем како грађана Русије, тако и светске заједнице о ономе што се дешава", али из руског угла.

"Вашингтон не допушта чак ни да постоји могућност да извештавање из нашег угла буде доступно било коме. То није ништа друго до отворени притисак, покушај сузбијања Руске Федерације. Овакву политику ми оштро осуђујемо, она је неприхватљива", изјавио је портпарол Кремља, додајући да је Москва ипак свесна у каквој реалности живи, те да наставља да делује "у складу са својим интересима".

Он је још једном потврдио да ће Москва одговорити на санкционисање руских медија, иако, како је претходно објаснио "РИА Новости", не могу бити уведене исте мере, будући да САД немају државну медијску агенцију.

Ипак, иако је признао да је ситуација са извештавањем америчких медија лоша, признао је и да још постоје неки амерички медији код којих се примећује "неки наговештај да они покушавају да одрже некакав баланс у извештавању о ономе што се дешава, пре свега о Украјини".

Поједини други амерички медији се тиме пак не замарају, додаје портпарол, уз објашњење да такви медији "информације преносе једнострано, и не гнушају се лажних вести".

"Све те чињенице ћемо узимати у обзир", рекао је Песков, коментаришући како ће Москва одговорити на санкције медијима.

image