Русија

Путин: Москва је најбоља метропола на свету

Становници престонице су одувек, а нарочито у најтежим тренуцима историје, осећали одговорност за своју домовину и показивали примере храбрости, истрајности и љубави према отаџбини, рекао је председник Русије и честитао становницима руске престонице Дан града
Путин: Москва је најбоља метропола на светуwww.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda

Москва је, без сваког спора, једна од најбољих метропола на свету, и по квалитету живота, и по могућностима за самореализацију њених становника, поручио је председник Русије Владимир Путин, честитајући становницима Москве Дан града.

У Москви је усредоточен морални код вишенационалног народа Русије, рекао је Путин и додао да је главни град увек био и остао срце земље као и симбол и упориште руске државности.

Становници престонице су одувек, а нарочито у најтежим тренуцима историје, осећали одговорност за своју домовину, чинили радне и војне подвиге, чували јединствене културне вредности, показивали примере храбрости, истрајности и љубави према отаџбини, рекао је Путин.

Данас се 1.000 Московљана заједно са саборцима из других региона бори у Специјалној војној операцији, Москва подржава пограничне регионе, као и ДНР, ЛНР, Херсонску и Запорошку област, рекао је Путин.

Председник је похвалио рад московских индустријских предузећа која су у кратком року вишеструко повећале производњу за потребе СВО и уопште за јачање безбедности и технолошког суверенитета државе.

"Москва је постала један од важнијих центара за развој беспилотних летелица и критично важних лекова", навео је Путин.

Московски иновативни производни, научни и образовни центри складно су спојени са јединственим музејима, концертним салама, руским духовним и историјским богатствима, навео је председник.

"Отвореност и гостопримство престонице приметили су и наши људи али и посетиоци из иностранства", рекао је Путин.

Прошле године је Москву посетило чак 24,5 милиона туриста из иностранства и из других региона Руске Федерације, рекао је Путин и додао да ће жеља људи да посете руску престоницу само расти.

Руску престоницу је могуће посетити свим видовима транспорта, нагласио је председник.

image