Русија

Украјинска војска напала Никољско код Белгорода: Рањено троје цивила, међу њима и деца

Један дечак је у тешком стању са трауматском повредом мозга и раздерином на левој нози, док је други са затвореном трауматском повредом мозга, навео је гувернер Белгородске области
Украјинска војска напала Никољско код Белгорода: Рањено троје цивила, међу њима и децаGetty © Emil Leegunov/Anadolu

Оружане снаге Украјине напале су ноћас Белгородску област и раниле троје људи, од којих двоје деце, навео је гувернер Вјачеслав Гладков.

"Синоћ је активиран наш ПВО систем. Неколико ваздушних циљева је оборено", написао је Гладков на Телеграму.

У селу Никољско је рањено троје цивила, укључујући двоје деце, указао је гувернер.

"Дечак је у тешком стању са трауматском повредом мозга и повредом на левој нози, а његов брат са затвореном трауматском повредом мозга", навео је Гладков.

Екипа Хитне помоћи их је превезла у Регионалну клиничку болницу.

Трећа жртва је одбила хоспитализацију, медицинска помоћ пружена је на лицу места.

"Притом, у нападу украјинске војске су уништена два стамбена објекта. Различите врсте оштећења су примећене на четири стамбене зграде, 12 приватних домаћинстава, две помоћне зграде, два пословна објекта. Оштећен је и један аутобус и три аутомобила", додао је Гладков.

Оружане снаге Украјине редовно нападају централне и пограничне регионе Русије, изводе ударе дроновима и врше саботаже.

У Белгородској области је од 11. априла 2022. године на снази високи ниво опасности од тероризма, уведен због заоштравања ситуације на украјинско-руској граници и појачане активности украјинске војске у пограничним областима.

Дужина украјинске границе са Белгородском области је 350 километара. Од 9. августа 2024. у региону је уведен режим противтерористичке операције, а од 15. августа је ситуација у региону призната као ванредна ситуација на федералном нивоу.

image