Русија

Ослобођена Новогродовка у ДНР, Украјинци изгубили 510 војника у Курској области

Новогродовка је добро повезана са Селидовом и Гродовком, налазе се у истом низу и њихово ослобађање отвара пут за Красноармејск
Ослобођена Новогродовка у ДНР, Украјинци изгубили 510 војника у Курској области© Tanjug/AP Photo/Yevhen Titov

Руска војска ослободила је још једно насеље у Доњецкој Народној Републици, Новогродовка је сада под контролом руских снага, саопштило је Министарство одбране Руске Федерације.

"Активним дејствима централне групе трупа ослобођено је насеље Новоградовка", наводи се у саопштењу.

Новогродовка је добро повезана са Селидовом и Гродовком, налазе се у истом низу и њихово ослобађање отвара пут за Красноармејск (украјински назив – Покровск) – једно од највећих и стратешки важних насеља за непријатеља на западу ДНР.

Како је истакао руски председник Владимир Путин, Оружане снаге Русије ослобађају Донбас до сада невиђеним темпом – "у питању су квадратни километри, а не по 200 или 300 метара".

У саопштењима које руско министарство објављује на свакодневном нивоу се у последњих месец дана готово сваког дана нашла информација о ослобођеним насељима.

Украјинска војска је у претходна 24 сата изгубила до 510 војника у Курској области, наводи се у саопштењу Министарства.

Поред људи, непријатељ је на курском правцу изгубио и 19 оклопних возила, укључујући три тенка, борбено возило пешадије и 15 борбених оклопних возила, као и два артиљеријска система, станицу за електронско ратовање и 13 аутомобила.

image