Русија

Савет безбедности Белорусије: На граници око 14.000 украјинских бораца

Раније је државни секретар Уније Дмитриј Мезенцев рекао да је сврха провокација на украјинско-белоруској граници да се повећа узнемиреност грађана Русије и Белорусије
Савет безбедности Белорусије: На граници око 14.000 украјинских бораца© Photo by Chris McGrath/Getty Images

Група од око 14.000 украјинских војника концентрисана је у близини границе Белорусије, саопштио је државни секретар Савета безбедности Белорусије Александар Волфович, преноси Спутњик Белорусија.

"На територији Украјине, у близини наших граница, налази се група оружаних снага од око 14 хиљада војника", рекао је он.

Раније је државни секретар Уније Дмитриј Мезенцев рекао за РТ да је сврха провокација на украјинско-белоруској граници да се повећа узнемиреност грађана Русије и Белорусије.

Председник Белорусије Александар Лукашенко раније је рекао у интервјуу за руску телевизију "Русија" да Минск не жели рат против целог НАТО-а, али да ће, ако се наруши државна граница републике, одговор бити моменталан.

"Не желимо ескалацију, и не желимо рат против целог НАТО-а. Не желимо ово. Али ако то ураде и крену. Па, онда нећемо имати другог избора", поручио је Лукашенко, преноси белоруска агенција Белта.

image