Русија

Руска дума o Шолцовој изјави о преговорима са Русијом: Још један трик

Данас нико на Западу није озбиљно заинтересован за преговоре о Украјини, оценио је посланик Државне думе и члан Комитета за међународне послове Дмитриј Белик
Руска дума o Шолцовој изјави о преговорима са Русијом: Још један трикwww.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ru

Посланик Државне думе и члан Комитета за међународне послове Дмитриј Белик изјавио је да изјава немачког канцелара Олафа Шолца да је "куцнуо час за дискусију о томе како да се убрза окончање конфликта у Украјини" још једна превара.

"Шолц је пробни балон који Запад лансира према Русији, како би истражио могућност преговора и накнадних уступака. Запад не види други начин да реши рат у Украјини, али за нас је тај пут неприхватљив. Дакле, Шолцове речи треба схватити као још један трик", казао је Белик за РИА Новости.

Према његовим речима, данас нико на Западу није озбиљно заинтересован за преговоре о Украјини.

"Западу су потребни уступци Русије по питању Украјине, а не сами преговори. Америчке корпорације зарађују милијарде од продаје оружја", навео је руски посланик.

Како је истакао, модерна Европа је вазал Америке и не усуђује се да приговори.

"Ко је на Западу заинтересован за преговоре? Осим Украјине, нико, али њено мишљење Западу није важно", додао је посланик.

Раније је руски председник Владимир Путин, коментаришући на пленарној седници Источног економског форума могућност преговора са Украјином, рекао да је "потребно тражити форме и гаранције које бар некако функционишу".

Како је нагласио руски председник, СВО у Украјини, коју је Русија покренула 24. фебруара 2022, имала је за циљ "заштиту људи, који су били изложени злостављању и геноциду кијевског режима већ осам година".

Председник је нагласио да је операција била изнуђена мера у недостатку других могућности да се одговори на новонастале безбедносне ризике.

image