У Санкт Петербургу одржан шоу "Распевани мостови"- Дан сећања на жртве опсаде (ВИДЕО)

Музички фестивал "Распевани мостови", посвећен је Дану сећања на жртве опсаде Санкт Петербурга у Другом светском рату

У Санкт Петербургу је одржан музички фестивал "Распевани мостови", посвећен Дану сећања на жртве опсаде тог града у Другом светском рату.

Према речима генералног директора владиног информативно-издавачког центра "Петроцентар" Кирила Смирнова, на приказаној пројекцији становници и гости северне престонице видели су свећу сећања и симболе меморијалног гробља Пискаревско, места где су сахрањене жртве опсаде града и браниоци Лењинградског фронта.

"Основна разлика у односу на претходне 'Распеване мостове' је избор музичких композиција које су приказане вечерас. Осим тога, овом значајном датуму за наш град биће посвећена и ласерска пројекција, која ће бити пројектована на распоне Дворског моста", казао је Смирнов.

Како је додао на пројекцији, гледаоци, гости Санкт Петербурга, грађани ће моћи да виде традиционални симбол, свећу сећања и све што је повезано са Лењинградом.

Дворски мост је први пут подигнут уз музичку пратњу у јулу 2016. године.

Идеја се толико допала гостима и становницима северне престонице да су организатори фестивал Распевани мостови учинили годишњом традицијом.