Русија

Кремљ: Путин не путује у Њујорк, САД нису најбоља дестинација за руског председника

Председник Русије неће присуствовати седници Генералне скупштине УН, већ је одобрио састав руске делегације од десет људи, рекао је Дмитриј Песков
Кремљ: Путин не путује у Њујорк, САД нису најбоља дестинација за руског председникаwww.globallookpress.com © The Kremlin Moscow

Руски председник Владимир Путин неће отпутовати на предстојећу седницу Генералне скупштине Уједињених нација у Њујорку, јер САД данас нису најбоља дестинација за путовање руског лидера, навео је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

''Путин у последњих неколико година не путује. Притом, САД тренутно нису држава која испуњава баш најбоље своје обавезе које има као земља у којој се налази седиште УН", објаснио је портпарол.

Путин је претходно одобрио састав руске делегације од десет људи који ће учествовати на 79. седници Генералне скупштине УН, која ће се одржати од 22. и 23. септембра у Њујорку.

Делегацију ће предводити министар спољних послова Сергеј Лавров.

Москва је више пута указивала на проблеме са којима се суочавају руске дипломате у вези са издавањем америчких виза. Тај проблем је нарочито актуелан за дипломате које раде у УН.

image