Русија

Кремљ: Нити ћемо гледати нити ишта очекујемо од дебате Трампа и Камале Харис

Дмитриј Песков одговорио је на питање шта Москва очекује од дебате кандидата у трци за председника САД, да ли Русија користи америчке блогере да утиче на јавно мњење у Америци и шта кијевски режим постиже нападима на територију Руске Федерације
Кремљ: Нити ћемо гледати нити ишта очекујемо од дебате Трампа и Камале Харисwww.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ru

У Кремљу не планирају ни да гледају нити ишта очекују од дебате између републиканског и демократског председничког кандидата – Доналда Трампа и Камале Харис, рекао је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

"Американци су ти који би требало да очекују", рекао је Песков, одговарајући на питање чему се у Кремљу надају по питању дебате која је заказана за данас у Националном уставном центру у Филаделфији.

Песков је одбацио оптужбе америчке обавештајне службе одакле су оптужили Русију да, наводно, све чешће користи америчке популарне болере како би утицала на јавно мњење у САД.

"Волели бисмо да чујемо неко конкретно име познатог америчког блогера ког Русија користи у те сврхе", нагласио је Песков.

Како је објаснио, све оптужбе Вашингтона без конкретних детаља остају неутемељене изјаве које нису ни на чему засноване.

Коментаришући украјински напад дроновима на територију Руске Федерације и Московску област где је јутрос погинула једна жена и рањено више цивила, Песков је рекао да кијевски режим показује своју суштину и да се Специјална војна операција спроводи како се сличне ствари не би дешавале.

Са друге стране, руска војска је стекла искуство и заједно са системима ПВО даје "добре резултате", навео је Песков.

Тренутно је тешко замислити постизање икаквих договора са Украјином у контексту ситуације у Курској области, навео је Песков и истакао да је за Русију главно постизање свих циљева СВО.

"У недостатку других алтернатива, у овом тренутку је СВО јединствена могућност за постизање циљева који стоје пред Русијом", објаснио је портпарол Кремља.

image