Русија

Лондон увео санкције Ваздушно-космичким снагама Русије, САД - руским бродовима

Велика Британија данас је проширила списак санкција против Москве
Лондон увео санкције Ваздушно-космичким снагама Русије, САД - руским бродовимаGetty © themotioncloud

Велика Британија данас је проширила санкције против Русије и на свој санкциони списак додала и Ваздушно-космичке снаге Руске Федерације, 924. Државни центар беспилотне авијације и команду војно-логистичке авијације, јављају руски медији.

Како се наводи у званичном документу који преносе РИА Новости, имовина правних лица која се налазе на списку може бити замрзнута. 

Осим тога, санкције су уведене и против пет морских бродова који су, наводно, војно помагали Руску Федерацију, преноси ТАСС.

На списак санкција додато је и седам правних и физичких лица из Ирана због, такође, пружања помоћи Москви. Међу њима је, како се наводи, и компанија Baharestan Kish Company која производи дронове.

У међувремену, медији преносе да су и САД данас санкционисале две руске компаније које су повезане са бродоградњом и девет бродова који им припадају. На мети су се нашли и власник неколико таквих компанија Џамалдин Пашајев, иначе, држављанин Русије, и држављанин Ирана Рухола Катеби, који је, наводно, званични представник Министарства одбране Ирана у Русији.

Како објашњава Вашингтон, Сједињене Државе су увеле ограничења због "испоруке иранских компоненти и система наоружања Русији", укључујући беспилотне летелице и балистичке ракете, преноси ТАСС.

image