Русија

Захарова о дебати Трампа и Харисове: САД су на 15 минута од санте леда

Предизборна дебата председничких кандидата није ништа више од представе, рекла је портпаролка руског Министарства спољних послова
Захарова о дебати Трампа и Харисове: САД су на 15 минута од санте ледаGetty © Maksim Konstantinov/SOPA Images/LightRocket

Портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова прокоментарисала је предизборну дебату републиканског и демократског кандидата САД - Доналда Трампа и Камале Харис, назвавши је представом.

"Не знам зашто мислите да је ово главна вест. Да поново гледамо представу у извођењу људи који очигледно не одговарају за своје речи. Никако", казала је Захарова за радио "Спутњик", коментаришући дебату у САД.

Како је додала, није важно ко је победио у дебати између Доналда Трампа и Камале Харис, јер је "остало још 15 минута до санте леда".

"Сама формулација питања ко је победио у дебати је помало чудна. Хајде да погледамо ситуацију мало шире, на примеру Титаника – моћног и веома скупог. На истом том броду имамо меч између два позната борца, на пример боксера, кик боксера или неког другог, џиу-џицу", навела је Захарова.

Према њеним речима, треба замислити да се након завршетка таквог меча људи расправљају о томе ко је победио, као и да ли је то уопште важно "ако је још 15 минута остало до санте леда".

Захарова је истакла да је оно што се дешава у Сједињеним Државама "знак апокалиптичности" и да се остатак света бави "спасењем".

"Цео свет формира концепт мултиполарности, који се састоји од чамаца и прслука за спасавање", поручила је.

Бивши председник Доналд Трамп и потпредседница Камала Харис сусрели су се, први пут, у Филаделфији у жестокој дебати која би могла да одреди ток америчке политике у будућности.

Харисова је имала проблема на почетку своје прве - и могуће једине - дебате са Трампом уочи новембарских избора, док су двоје кандидата "спаринговали" око инфлације и међународне трговине.

На самом почетку 90-минутног шоуа током ког су се кандидати подбадали и оптуживали једно друго да лажу, Харисова је пришла Трампу, пружила му руку и представила се "Камала Харис".

image