Захарова о дебати Трампа и Харисове: САД су на 15 минута од санте леда

Предизборна дебата председничких кандидата није ништа више од представе, рекла је портпаролка руског Министарства спољних послова

Портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова прокоментарисала је предизборну дебату републиканског и демократског кандидата САД - Доналда Трампа и Камале Харис, назвавши је представом.

"Не знам зашто мислите да је ово главна вест. Да поново гледамо представу у извођењу људи који очигледно не одговарају за своје речи. Никако", казала је Захарова за радио "Спутњик", коментаришући дебату у САД.

Како је додала, није важно ко је победио у дебати између Доналда Трампа и Камале Харис, јер је "остало још 15 минута до санте леда".

"Сама формулација питања ко је победио у дебати је помало чудна. Хајде да погледамо ситуацију мало шире, на примеру Титаника – моћног и веома скупог. На истом том броду имамо меч између два позната борца, на пример боксера, кик боксера или неког другог, џиу-џицу", навела је Захарова.

Према њеним речима, треба замислити да се након завршетка таквог меча људи расправљају о томе ко је победио, као и да ли је то уопште важно "ако је још 15 минута остало до санте леда".

Захарова је истакла да је оно што се дешава у Сједињеним Државама "знак апокалиптичности" и да се остатак света бави "спасењем".

"Цео свет формира концепт мултиполарности, који се састоји од чамаца и прслука за спасавање", поручила је.

Бивши председник Доналд Трамп и потпредседница Камала Харис сусрели су се, први пут, у Филаделфији у жестокој дебати која би могла да одреди ток америчке политике у будућности.

Харисова је имала проблема на почетку своје прве - и могуће једине - дебате са Трампом уочи новембарских избора, док су двоје кандидата "спаринговали" око инфлације и међународне трговине.

На самом почетку 90-минутног шоуа током ког су се кандидати подбадали и оптуживали једно друго да лажу, Харисова је пришла Трампу, пружила му руку и представила се "Камала Харис".