Русија

Осујећен покушај Кијева да заузме нафтну бушотину "Крим-2" у Црном мору

Спречена је операција кијевског режима у Црном мору, која се поклапа са доласком високих представника САД и европских земаља у Украјину, а том приликом је страдало неколико десетина украјинских војника, саопштило је руско Министарство одбране
Осујећен покушај Кијева да заузме нафтну бушотину "Крим-2" у Црном моруwww.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ru

Руске трупе су спречиле покушај Оружаних снага Украјине да уз помоћ четрнаест америчких десантних чамаца "вилард си форс" заузму нафтну бушотину "Крим 2" у Црном мору, саопштило је руско Министарство одбране.

"Главна обавештајна управа Министарства одбране Украјине је зарад заузимања руске бушотине 'Крим 2' у Црном мору покушала да изведе морски десант уз помоћ 14 америчких чамаца и војницима за специјалне операције украјинске морнарице", прецизирали су у руском Министарству одбране.

Руска Црноморска флота и војска су, бранећи платформу, током борбе потопили осам десантних чамаца и уништили до 80 непријатељских војника, наводи се у саопштењу.

Шест украјинских чамаца се повукло, а да нису ни покушали да покупе рањене украјинске војнике који су остали у води.

"Још једна 'медијска операција' кијевског режима у Црном мору, која се поклапа са доласком високих представника САД и европских земаља у Украјину 11. септембра, угушена је у крви и однела животе више десетина украјинских војника", наводи се у саопштењу.

Украјински медији су пренели да су у Кијев допутовали амерички државни секретар Ентони Блинкен и британски министар спољних послова Дејвид Лами.

image