Русија

Руска Влада издваја више од три милијарде рубаља за људе који су изгубили имовину у Курској области

Помоћ је намењена грађанима који су потпуно изгубили своју основну имовину, прецизније 150.000 рубаља по особи, саопштила је Влада Русије
Руска Влада издваја више од три милијарде рубаља за људе који су изгубили имовину у Курској областиwww.globallookpress.com © Belkin Alexey/news.ru

Држава ће онима који су претрпели штету у Курској области исплатити више од три милијарде рубаља, наводи се у саопштењу на сајту руске Владе. 

Премијер Русије Михаил Мишустин је већ потписао наредбу о издвајању додатних финансијских средства из владиног резервног фонда.

Више од три милијарде рубаља намењено је за исплате грађанима који су потпуно изгубили своју основну имовину, што значи 150.000 рубаља по особи, прецизирали су у Влади.

Раније је у ове сврхе већ издвојено више од 850 милиона рубаља.

Јединице Оружаних снага Украјине су 6. августа прешле у офанзиву са циљем да заузму територију у Курској области, али је њихово напредовање заустављено, навео је начелник Генералштаба Оружаних снага Русије Валериј Герасимов и поручио да ће се украјинска операција завршити поразом.

image