Путин са делегацијом из Индије: Разговори о безбедности и Модијевом састанку са Зеленским

Индијски званичник допутовао је у Русију у складу са договором премијера Индије како би руском лидеру уживо пренео утиске о недавном састанку са Владимиром Зеленским

Председник Русије Владимир Путин састао се данас у Санкт Петербургу са саветником индијског премијера Нарендре Модија за националну безбедност Аџитом Кумаром Довалом.

Путин је истакао да је недавни сусрет са Модијем у Кремљу од јула ове године "прошао врло успешно" баш као и рад на договорима који су проистекли из тог последњег сусрета.

"Наше посебно привилеговано стратешко партнерство добија на замаху и снази, што нас веома радује", изјавио је Путин.

Председник Русије је истакао и да Русија очекује да ће Моди посетити овогодишњи самит БРИКС-а у Казању након чега је предложио да са индијским премијером одржи и посебан билатерални састанак 22. октобра. 

Захвалио је индијском званичнику на доласку у Санкт Петербург, и додао да су "безбедносна питања увек била и остала један од (руских) приоритета".

Саветник Модија за националну безбедност са своје стране поручио је да је допутовао у Русију по наредби индијског премијера како би руском лидеру пренео утиске о састанку Модија и Владимира Зеленског у Кијеву

"Он (Моди) је желео да дођем лично и да Вам испричам о преговорима који су се водили. То су били преговори у затвореном формату, присуствовала су само два лидера, а ја сам био са премијером и био сам сведок овог разговора", рекао је индијски званичник.

Руски лидер, подсетимо, већ је једном разговарао телефоном са премијером Индије о његовој августовској посети Кијеву. Мало пре тога, Нарендра Моди био је и у Москви где се састао са председником Владимиром Путином.