Русија: Ослобођено 10 насеља у Курској области, Украјина изгубила више од 12.500 војника

Руске трупе настављају акције за разбијање непријатељских јединица које су ушле на територију Курске области

Руска војска је током претходна два дана борби у Курској области ослободила чак десет насеља, саопштило је Министарство одбране Русије.

Како се у саопштењу наводи, под контролом Оружаних снага Русије су насеља Апанасовка, Бјахово, Вишњевка, Викторовка, Вњезапно, Гордејевка, Краснооктјабрско, Обуковка, Снагост и Десјати Октјабр.

Руске трупе настављају акције за разбијање непријатељских јединица које су ушле на територију Курске области, потврдили су у руском војном ресору.

Јединице су током претходног дана одбиле два непријатељска напада код насеља Фанасејевка и Снагост и спречиле офанзиву непријатеља код Олговке.

У тим борбама су Оружане снаге Украјине изгубиле до 20 војника, борбено оклопно возило и аутомобил, прецизирали су Министарству и додали да се један украјински борца предао.

Свеукупно од почетка борби у Курској области Украјина је изгубила више од 12.500 војника, наводи се у саопштењу Министарства.

У борбама током претходног дана Украјина је изгубила више од 300 војника и 24 оклопна возила, укључујући пет тенкова, шест оклопних транспортера и 13 оклопних борбених возила.