Русија

Министарство одбране Русије: Ослобођена и Долиновка

За последњих седам дана јединице групе трупа "Центар" ослободиле су пет места у ДНР, саопштило је МО РФ
Министарство одбране Русије: Ослобођена и ДолиновкаGetty © Anadolu / Contributor

Руска војска ослободила је место Долиновку у Доњецкој Народној Републици, саопштило је Министарство одбране Русије. 

За последњих седам дана, како се наводи, јединице групе трупа "Центар" ослободиле су пет места у ДНР - Новогродовку, Калиново, Мемрик, Гаљициновку и Долиновку. 

За исти период украјинска армија је на том правцу изгубила око 3.670 људи. Сви они су или убијени или рањени, тврди МО Русије. Уништена су и 23 борбена оклопна возила, укључујући и један амерички "бредли" и два оклопна возила "макспро", 22 аутомобила, 42 оруђа теренске артиљерије. 

Министарство одбране истиче и да је у периоду од 7. до 13. септембра изведено 39 групних напада оружјем високе прецизности и беспилотним летелицама. Као резултат, погођени су различити енергетски објекти и објекти нафтне и гасне индустрије који су важни за рад одбрамбено-индустријског комплекса Украјине. На мети су се нашли и инфраструктура војних аеродрома, као и фабрике за производњу компоненти које се користе за прављење оперативно-тактичких ракета. 

Такође, гађана су и складишта дронова, муниције и других материјално-техничких средстава, базе за поправку оружја и војне технике, као и привремена седишта Оружаних снага Украјине, укључујући и она где су били стационирани страни плаћеници. 

За седам дана дуж целе линије фронта предало се 49 украјинских војника. Ослобођено је укупно 18 насеља, од којих се десет налази у Курској областиЕлиминисано је укупно 16 960 војника

image