Русија

Руска војска оборила 19 дронова за ноћ: Летелице пресретнуте изнад Курске и Белгородске области

Руско Министарство одбране јуче је саопштило да је руска војска ослободила насеље Долиновку у Доњецкој Народној Републици
Руска војска оборила 19 дронова за ноћ: Летелице пресретнуте изнад Курске и Белгородске областиwww.globallookpress.com © Bulkin Sergey/news.ru

Посаде на системима ПВО Оружаних снага Руске Федерације су током протекле ноћи уништиле десет украјинских беспилотних летелица изнад Курске области и девет изнад Белгородске, саопштило је Министарство одбране Русије.

"Током протекле ноћи заустављен је покушај кијевског режима да изврши терористички напад употребом беспилотних летелица, авионског типа, на објекте на територији Руске Федерације. Десет беспилотних летелица је уништено дејством дежурних система ПВО над територијом Курске области и девет над територијом Белгородске области", наводи се у саопштењу. 

Руско Министарство одбране јуче је саопштило да је руска војска ослободила насеље Долиновку у Доњецкој Народној Републици.

За последњих седам дана, како се наводи, јединице групе трупа "Центар" ослободиле су пет места у ДНР - Новогродовку, Калиново, Мемрик, Гаљициновку и Долиновку. 

За исти период украјинска армија је на том правцу изгубила око 3.670 људи. Сви они су или убијени или рањени, тврди МО Русије.

Уништена су и 23 борбена оклопна возила, укључујући и један амерички "бредли" и два оклопна возила "макспро", 22 аутомобила, 42 оруђа теренске артиљерије. 

image