Захарова: Америчка "дубока држава" умислила да је свемогућа, за њих је освета врлина

Сједињене Државе сматрају да ће, ако притисну јаче, сви побећи, поклекнути и почети да им љубе ципеле, рекла је портпаролка руског Министарства спољних послова

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је да америчка "дубока држава" освету сматра једном од својих врлина и приписује себи функције Бога.

Она је на тај начин прокоментарисала санкције САД руским медијима РТ-у и медијској групи "Русија севодња".

"Пошто су присвојили божанске функције управљања универзумом, Американци верују да имају право на освету, називајући то одмаздом. Дакле, сви они који нису поклекнули, нису се сломили и сви они који имају своје гледиште и боре се, за америчку дубоку државу, која се периодично открива, представљају апсолутно легитиман циљ", казала је Захарова за телевизију ТБЦ.

Она је додала да САД не разумеју зашто им се екипа РТ смеје.

"САД су иструлиле. Сједињене Државе сматрају да ће, ако притисну јаче, сви побећи, поклекнути и почети да им љубе ципеле", оценила је Захарова.

Она је такође истакла да су нове оптужбе САД на рачун руске телевизије РТ – објава информационог рата, заснована на русофобији.

"Овде се не ради само о санкцијама нити о рестриктивним мерама. Ово је директна објава информационог рата. Директно, без било какве алтернативе и заснива се на апсолутно јасној русофобичној националистичкој идеологији каква је могла да се види више пута током историје, али најизражајније тридесетих година 20. века", рекла је Захарова.