Русија

Кремљ: Путин је изузетно опрезан када је у питању одговор на акције Запада (ВИДЕО)

У Русији има довољно стручњака, који активно разговарају о питању узвратних акција Западу, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков
Кремљ: Путин је изузетно опрезан када је у питању одговор на акције Запада (ВИДЕО)© EyesWideOpen/Getty Images

Председник Русије Владимир Путин је изузетно опрезан када је у питању реаговање на акције Запада, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Према његовим речима, у Русији има довољно стручњака, који разговарају када је у питању одговор Западу.

"Имамо довољно веома ауторитативних стручњака, који активно говоре о тој теми. Мислим да је то за сада довољно", рекао је Песков за канал "Русија 1", одговарајући на питање новинара Павела Зарубина, "да ли је дошао тренутак за званичан одговор Москве на дискусије на Западу о ударима дубоко у Русију".

Као пример, портпарол Кремља је навео директора Факултета за светску економију и политику Националне истраживачке Високе економске школе Сергеја Караганова.

На Западу се тренутно воде дискусије о укидању забране кијевском режиму за употребу западног оружја дугог домета за ударе дубоко у Русију.

О том питању је требало да се разговара на састанку америчког председника Џозефа Бајдена и британског премијера Кира Стармера, али није саопштено ништа на ту тему.

Руске власти су у више наврата упозоравале западне државе да би директно умешаност у украјински сукоб изазвала веома негативну реакцију.

Путин је, коментаришући те дискусије, напоменуо да НАТО не разговара само о могућности употребе западног оружја дугог домета од стране Оружаних снага Украјине, већ и о његовом директном учешћу у сукобу.

image