Русија

Настављају се борбе у Курској области: Спречени нови покушаји упада украјинске војске у Русију

Оружане снаге Украјине су у Курској области за 24 часа изгубиле готово 300 војника и 22 оклопна возила
Настављају се борбе у Курској области: Спречени нови покушаји упада украјинске војске у Русијуwww.globallookpress.com © MOD Russia

Јединице групе трупа "Север" Оружаних снага Руске Федерације одбиле су два противнапада непријатеља, услед чега је елиминисано и рањено готово 25 војника, саопштило је руско Министарство одбране.

Тада је уништен оклопни транспортер и два борбена оклопна возила, а петорица припадника Оружаних снага Украјине су се предала.

Оружане снаге Украјине су у Курској области за 24 часа изгубиле готово 300 војника и 22 оклопна возила, укључујући три тенка, четири оклопна транспортера и 15 борбених оклопних возила, као и артиљеријско оруђе и осам возила. Седам припадника украјинске војске се предало.

Уз подршку армијске авијације и артиљеријске ватре, одбијено је шест покушаја непријатеља да пробије границу Руске Федерације код насеља Нови пут, Веселоје и Медвежје. Елиминисано је и рањено 60 војних лица, уништена су три тенка, оклопни транспортер и пет борбених оклопних возила.

Оперативно-тактичка авијација и ракетне снаге извеле су нападе на подручја у Сумској области и на резерве 21, 22. и 41. механизоване и 82. ваздушно-јуришне бригаде Оружаних снага Украјине, 1. председничке бригаде Националне гарде, као и 103. и 106. бригаде територијалне одбране Оружаних снага Украјине.

Подсећања ради, руска војска је у зони СВО у протекла 24 часа оборила два вишенаменска борбена авиона Су-27 и један МиГ-29 украјинске војске.

image