Русија

Симоњан о санкцијама РТ-у: Америчко руководство се плаши свог народа

Прочитајте своју Декларацију о независности са њеним лепим текстом, прочитајте своје амандмане, укључујући и амандман о слободи говора. И прочитајте говор Џона Кенедија, којег сте очигледно ви убили, јер је био другачији, поручила Маргарита Симоњан
Симоњан о санкцијама РТ-у: Америчко руководство се плаши свог народаwww.globallookpress.com © Sergey Elagin

Главна уредница РТ и медијске групе "Русија севодња" Маргарита Симоњан, изјавила је за телевизију "Русија 1" да се америчко руководство плаши свог народа и позвала Американце да се присете Декларације о независности и говора председника Џона Кенедија о слободи говора.

Она је подсетила на ситуацију са санкцијама телевизијском каналу РТ у Сједињеним Америчким Државама, рекавши да има још неколико питања за њих.

"Зашто сте се толико уплашили? Почињали сте другачије, ви сте се као нација другачије родили. Прочитајте своју Декларацију о независности са њеним лепим текстом, прочитајте своје амандмане, укључујући и амандман о слободи говора. И прочитајте говор Џона Кенедија, којег сте очигледно ви убили, јер је био другачији. Једног дана ћемо сазнати за то", поручила је Симоњан.

По њеном мишљењу, Кенеди је убијен зато што је размишљао другачије. Она је подсетила да је Кенеди рекао да се САД нису плашиле да "повере америчком народу непријатне чињенице, стране идеје, туђе филозофије и конкурентске вредности", јер "нација која се плаши да дозволи свом народу да суди о истини и лажи на отвореном тржишту – то је нација која се плаши свог народа".

"Они се плаше свог народа, јер чим смо постали довољно приметни да нас слуша изборно значајан број људи, почели су да нас искорењују свим алаткама које имају у тој својој кутији. Али нећете имати довољно алатки. Радићемо овај посао колико год буде потребно, док нам домовина не каже да се повлачимо", нагласила је Симоњан.

Подсетимо, америчко Министарство финансија је 4. септембра саопштило да се уводе санкције медијској групи "Русија севодња", али и главној уредници групе и РТ Маргарити Симоњан и читавом низу истакнутих руководилаца.

Руско Министарство спољних послова проучава мере америчких власти и припрема одговор на њих.

image