У Русију стиже министарка спољних послова Северне Кореје

Министарка долази у Санкт Петербург како би учествовала на два женска форума у том граду

Министарка спољних послова Северне Кореје Цој Сон Хи ускоро ће посетити Русију како би од 18. до 20. септембра у Санкт Петербургу учествовала на четвртом Евроазијском женском форуму и Женском форуму БРИКС-а, наводи се у саопштењу амбасаде Русије у Пјонгјангу које преносе РИА Новости. 

Шефица дипломатије Северне Кореје одлетела је за Владивосток данас, 16. септембра, редовним летом авиокомпаније "Ер Корио". 

"У плану је њено излагање и учешће у дискусијама", саопштила је амбасада Русије на Телеграму, додајући да је министарку у дипломатску посету Русији испратио руски амбасадор у тој земљи Александар Мацерог. 

"У оквиру догађаја, поред пословног дела, биће организован и обиман културни програм, који ће страним делегацијама, међу којима су и драги корејски гости, омогућити да се упознају са знаменитостима северне престонице", поручује амбасада.

Подсетимо, министарка спољних послова Северне Кореје последњи пут посетила је Русију средином јануара ове године када се у Москви састала са министром спољних послова Русије Сергејом Лавровом и председником Русије Владимиром Путином.