Ученик из Чељабинска чекићем напао другаре и учитеље, има повређених

Један број повређених је и хоспитализован, на терен су изашле полицијске снаге, а покренута је и истрага. Нападач има тринаест година и он је ухваћен

Ученик једне школе у руском граду Чељабинску напао је чекићем друге ученике и учитеље, јављају руски медији.

"РИА Новости" наводе да има повређених, и да су четири особе хоспитализоване. У питању су две девојчице и дечак од тринаест година и један учитељ. Из Министарства здравља су првобитно јавили да је њихово стање стабилно. Ипак, према информацијама ТАСС-а, једна девојчица се налази у операционој сали и она је задобила повреду главе, а рањена је и ножем.  

Како преносе медији, нападач је тринаестогодишњи тинејџер који је осим других повредио и себе. "РИА Новости" откривају да је он у школу дошао са ножем, чекићем и лажним пиштољем, а отпор му је пружио један од учитеља. Након што је напао вршњаке и учитеља покушао је да изврши самоубиство, открива ТАСС.

На терен су изашли припадници снага за очување реда. Покренута је и истрага.

Безбедносне снаге успеле су да приведу нападача. Он је у међувремену одведен у психијатријску болницу. 

Гувернер града Алексеј Текслер изјавио је да није јасно како је ученик унео у школу чекић.

"Наложио сам органима за спровођење закона, Министарству просвете, градској управи и поверенику за дечија права да детаљно размотре ситуацију. Такође сам наредио да се изврше инспекције у свим образовним организацијама", рекао је гувернер, наводећи да се напад одвио у Школи број 68.