Русија

Песков о атентату на Трампа: Играње ватром има своје последице, обавештајне службе нек се запитају

Русија није и неће се мешати у унутрашњу политику Сједињених Америчких Држава, истакао је портпарол Кремља
Песков о атентату на Трампа: Играње ватром има своје последице, обавештајне службе нек се запитајуwww.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ru

Покушај убиства бившег председника САД и председничког кандидата републиканаца Доналда Трампа би требало да забрине америчке обавештајне службе јер играње ватром има своје последице, поручио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

У Кремљу примећују да у САД влада напета ситуација у предизборној кампањи, навео је Песков и поручио да Русија није и неће да се меша у унутрашњу политику Сједињених Америчких Држава.

Коментаришући предизборну кампању у САД, Песков је рекао: "То није наша ствар. Али пратимо информације које долазе из САД и видимо колико је тамо напета ситуација, између осталог и међу политичким конкурентима. Политичка борба се погоршава, користе се најразличитије методе. Пажљиво пратимо али се не мешамо".

Пуно је информативне галаме и гласина око тога да ли ће западне земље дозволити Украјини да нападне на РФ њиховим оружјем дугог домета, али Кремљ није чуо ни једно званично саопштење, указао је Песков.

Москва је више пута указивала да амерички војници већ учествују у сукобу на страни Украјине и то без икакве "дозволе", подсетио је Песков и упутио је на упозорење руског председника Владимира Путина.

image