Русија

Небензја о лицемерју Запада: Ћуте о блискоисточном сукобу, заузети су јер раде маркетинг Зеленском

Недеља разговора Генералне скупштине УН на високом нивоу одржаће се у Њујорку од 24. до 30. септембра. Руску делегацију предводиће министар спољних послова Сергеј Лавров, његов говор се очекује 28. септембра
Небензја о лицемерју Запада: Ћуте о блискоисточном сукобу, заузети су јер раде маркетинг ЗеленскомGetty © Fatih Aktas/Anadolu

Чланови Савета безбедности са Запада бавили су се ПР-ом украјинског председника коме је истекао мандат, уместо да на високом нивоу разговарају о ситуацији у енклави уочи годишњице напада Хамаса на Израел, рекао је стални представник Русије при УН Василиј Небензја.

"Уместо да разговарамо на високом нивоу о ситуацији у енклави, уочи годишњице догађаја од 7. октобра, наше западне колеге су се активно ангажовале у ПР-у украјинског председника коме је истекао мандат. Надам се да разумете колико ће ваше речи звучати лицемерно данас у таквим околностима", рекао је руски дипломата током састанка Савета безбедности УН.

Стални представник Руске Федерације је такође оптужио западне земље за лицемерје у вези са блискоисточним сукобом. Према његовим речима, западњаци "држе уста зачепљена" када је реч о реалној процени онога што се дешава Палестинцима.

"Да је реч о било којој другој држави, они би осудили такве поступке", додао је он.

Недеља разговора Генералне скупштине УН на високом нивоу одржаће се у Њујорку од 24. до 30. септембра. Руску делегацију предводиће министар спољних послова Сергеј Лавров, његов говор се очекује 28. септембра.

image