Захарова поручила Британији: Наћи ћемо начин да вас подсетимо на ваше везе са нацистима

Руска амбасада у Лондону навела да је Лами увредио сећање на све који су погинули борећи се против фашизма у 20. веку

Руска страна ће пронаћи начин да подсети Британију колико је била упрљана својим интеракцијама са нацистима, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући изјаву британског министра спољних послова Дејвида Ламија, који је Русију упоредио са фашистичком државом.

"Обећавам вам, поред свих уобичајених пракси у овом случају, наћи ћемо прелеп начин да подсетимо Британију и британску амбасаду у Москви како су упрљане, укључујући везу са нацистима", рекла је Захарова у емисији "Недељно вече" на ТВ каналу Русија-1.

Раније је руска амбасада у Лондону навела да је Лами увредио сећање на све који су погинули борећи се против фашизма у 20. веку.

"Својим нападима Лами вређа не толико руководство наше земље колико сећање на све оне који су се борили против против пошасти фашизма током Другог светског рата, укључујући и своје сународнике", наводи се у саопштењу, преноси ТАСС.

Руска дипломатска мисија је истакла да је британски министар спољних послова склон "неприкладним шокантним изјавама по којима је упамћен и пре доласка на власт". Амбасада сматра да су такве изјаве неприхватљиве за Ламија на његовом тренутном месту.