Украјина безуспешно покушава да заустави напредовање руских трупа

Према речима руског војног експерта, руска војска је побољшала логистику на овом делу фронта

Јединице Оружаних снага Руске Федерације распоређене на Купјанском правцу у Харковској области, ојачале су своје бокове и побољшале снабдевање, изјавио је за ТАСС војни експерт Андреј Марочко.

Према његовим речима, украјинска војска безуспешно покушава да изврши противнапад на овом делу фронта у покушају да успори напредовање руских трупа.

"Током јуришних дејстава у рејонима насеља Синковка, Петропавловка, Глушковка и Кругљаковка, Оружане снаге Русије су изравнале линију контакта и ојачале бокове. Такође, за несметано снабдевање наших јединица, побољшана је логистика и појачане су јединице за подршку", рекао је Марочко.

Истовремено, додаје војни експерт, украјинске снаге настављају са противнападом у овој области, са циљем успоравања напредовања руске војске.

Марочко је претходно, 14. септембра, за ТАСС изјавио да је команда Оружаних снага Украјине распоредила "огромну групу" батаљона и јединица страних плаћеника у Купјанск, како би зауставила офанзивна дејства руске војске на овом делу фронта.