Део украјинске војске је опкољен и одсечен од главнице снага у Курској области

Непријатељ је током контраофанзиве 10. септембра упао у положај на ком га је лако нападати са више страна и одакле дан-данас покушава да се извуче, навео је командант једне од јединица која се бори на курском правцу

Део украјинских јединица је опкољен и одсечен од главнице снага у Курској области, рекао је један од команданата 155. гардијске бригаде маринаца руске Тихоокенаске флоте која делује у саставу групе трупа "Север".

Украјинци су повукли своје резерве у Курску област, између осталог и са доњецког правца, рачунајући да ће нешто постићи брзим и изненадним нападом, указао је командант.

"Међутим, блицкриг им није успео. Непријатељ је током контраофанзиве 10. септембра упао у положај на ком га је лако нападати са више страна из ког и дан-данас покушава да се извуче", рекао је командант.

Подсећања ради, пре неколико дана руска војска је покренула контранапад у Курској области током ког је ослобођен већи број насељених места, а борбе се настављају. Истовремено офанзивна дејства руских снага одвијају се на више делова фронта у ДНР, а у мањем обиму и у Харковској и Запорошкој области.

Са друге стране, напредовање украјинске војске у Курској области је заустављено и њене јединице су почеле да се укопавају, како би задржале окупиране територије.