ФСБ елиминисала украјинског агента: Хтео да разнесе возило руководиоца руског одбрамбеног предузећа

Привођење је планирано у тренутку када је постављао импровизовану експлозивну направу у скровиште, али је пружио оружани отпор због чега је неутралисан, навела је руска служба

Федерална служба безбедности Руске Федерације (ФСБ) елиминисала је украјинског војног обавештајца који се спремао да дигне у ваздух аутомобил једног од руководилаца одбрамбеног предузећа у Свердловској области, саопштила је руска служба.

У питању је држављанин Руске Федерације рођен 1984. године, који је био агент Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине и члан украјинске националистичке терористичке организације забрањене у Русији.

Истрага је утврдила да је терориста направио импровизовану експлозивну направу којом је планирао да разнесе аутомобил једног од високих руководилаца одбрамбеног предузећа Свердловске области.

Привођење је планирано у тренутку када је постављао импровизовану експлозивну направу у скровиште, али је пружио оружани отпор због чега је неутралисан, навела је ФСБ.

На месту инцидента заплењени су пиштољ "макаров" са муницијом, радио-контролисана импровизована експлозивна направа велике снаге, уређаји помоћу којих је комуницирао са представницима украјинске службе и терористичке организације, као и преписка која потврђује припрему терористичког напада.

Приликом претреса његовог стана и гараже пронађена су упутства и компоненте за израду експлозива и експлозивних направа.

Наставља се истрага како би се идентификовала лица које су помагала терористи у вршењу незаконитих радњи.