Русија

Кремљ: "Мета" блокирањем РТ-а дискредитује саму себе

Говорећи о повећању броја руског војног особља, портпарол Кремља Дмитриј Песков је навео да је то повезано са повећањем броја претњи дуж граница Руске Федерације
Кремљ: "Мета" блокирањем РТ-а дискредитује саму себе© Jamie Squire/Getty Images

Блокирање налога РТ и "Русија севодња" од стране компаније "Мета" значи дискредитацију саме компаније, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков, коментаришући одлуку да ће блокирати РТ и медијску групу "Русија севодња" у својим апликацијама због америчких санкција.

"Имамо крајње негативан став према томе. 'Мета' са овим поступцима дискредитује саму себе. Такве селективне акције против руских медија су неприхватљиве", поручио је Песков.

Како је додао, због овакве одлуке компликују се изгледи за нормализацију односа Москве са том компанијом.

Говорећи о повећању броја руског војног особља, Песков је навео да је то повезано са повећањем броја претњи дуж граница Руске Федерације, истакнувши да "непријатељску ситуацију" на западним границама Русије, као и нестабилну ситуацију на истоку.

"То је узроковано изузетно непријатељском ситуацијом на западним границама и нестабилношћу на источним границама. Стога и захтева предузимање одговарајућих мера", нагласио је портпарол Кремља.

Председник Русије Владимир Путин потписао је указ којим је наредио да се укупан број припадника Оружаних снага Русије повећа на 2.389.130.

Од тог броја милион и по њих биће војно особље, што значи да је Путин наредио да се војсци придружи још 170.000 војника.

Најновија одлука ступа на снагу 1. децембра 2024.

image