"Мета" блокирала и налоге Маргарите Симоњан; РТ: За нас препреке не постоје, увек нађемо начин

Компанија "Мета" након блокаде налога РТ-а и медијске групе "Русија севодња" у својим апликацијама, одлучила је и да се "обрачуна" са налозима и главне уреднице

Главна уредница РТ и медијске групе "Русија севодња" Маргарита Симоњан објавила је да су друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм, након блокаде РТ-а и медијске групе "Русија севодња" у својим апликацијама, додатно блокирале и њене личне налоге.

"Фејсбук и Инстаграм блокирали су налоге РТ, 'Русија севодња' и моје личне странице", написала је Симоњан на Телеграму.

На блокаду налога руских медија реаговала и сама телевизија РТ, поручивши да ће "њени партизани пронаћи пукотину и провући се кроз њу".

"Не брините: тамо где затворе врата, па прозор, наши 'партизани' ће наћи пукотину и провући се кроз њу. И сами признајете да смо добри у томе", навели су на Телеграму.

Компанија "Мета", блокирала је у својим апликацијама налоге телевизијског канала РТ и медијске групе "Русија севодња", укључујући "РИА Новости" и Спутњик.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков, коментаришући блокаду налога руских медија, изјавио је да та одлука компаније "Мета" "значи дискредитацију саме компаније".

"Имамо крајње негативан став према томе. 'Мета' са овим поступцима дискредитује саму себе. Такве селективне акције против руских медија су неприхватљиве", поручио је Песков.

Како је додао, због овакве одлуке компликују се изгледи за нормализацију односа Москве са том компанијом.