Подршка из Никарагве за РТ: Санкције чин агресије, САД на месту светског диктатора

Гордост и ароганција претвориће у прах оне који себе сматрају боговима, рекла је прва дама Никарагве поводом последњих санкција које су Американци увели руским медијима

Када ће Американци више да схвате да су санкције чин агресије и да оне показују да САД желе да учврсте своје претензије на место светског диктатора, упитала је прва дама Никарагве и потпредседница те земље Росарио Муриљо у писму подршке главној уредници РТ и медијске групе "Русија севодња" Маргарити Симоњан. 

Муриљо је, поводом последњих санкција уведених против руских медија, истакла да се "свет променио" и да Американци "немају ни моралне, ни политичке основе да иступају као васељенски тужилац, судија или полицајац".

"Истомишљеници из РТ, Спутњика, 'Русија севодња', још једном вам одајемо признање и поштовање за ваш рад и креативан, промишљен, информисан, истанчан и искрен приступ извештавању о догађајима, захваљујући чему успевате да дирнете срца публике", написала је Муриљо.

Како је додала, кључна улога РТ-а је да "промовише нову културу људске духовне снаге".

"Још једном примите наше честитке за ваше знање, веру и снагу. Победа ће бити наша! И ту нема шта да се дода. Само бескрајна захвалност. Правда ће победити! Јер ће гордост и ароганција претворити у прах оне који себе сматрају боговима, будући да су у ствари Колос на глиненим ногама", поручила је прва дама Никарагве.