Маргарита Симоњан: Затворили су нам једна вратанца, наћи ћемо друга

Поносни смо што САД сматрају да смо допринели да Русија не буде изолована, каже главна уредница РТ

Главна уредница РТ и медијске групе "Русија севодња" Маргарита Симоњан послала је поруку Вашингтону поводом последњег пакета санкција РТ-у и руским медијима, рекавши да је РТ поносан на оцену да је ова медијска кућа допринела томе да не подржава цео свет Украјину. 

Симоњан је истакла да, иако су за РТ сада "затворена једна вратанца", попут забране да компанија има странице на Фејсбуку и на Инстаграму, Руси ће, каже, наћи друга!

Додала је да је поносна на то што Американци сматрају да међународна изолација Русије није успела захваљујући раду РТ-а.

"Основни разлог због којег, како они сматрају, ипак није успела међународна изолација Русије и због чега се многе земље или неутрално односе према ономе што се сада дешава у Украјини или због чега у томе подржавају Русију, јавно или не - основни разлог за све то је рад РТ, као што су они сами рекли. Ми смо поносни на такву оцену. Затворили су нам једна вратанца, па наћи ћемо друга! Наћи ћемо прозорчић, пукотину на поду. Посао ћемо свакако наставити", поручила је Маргарита Симоњан.