Руска војска у току ноћи оборила 54 беспилотне летелице: Одбијен и напад дроновима на Тверску област

Из Министарства одбране Руске Федерације додају да је највише ваздухоплова, њих 27, оборено изнад Курске области, 16 је оборено изнад Брјанске, седам изнад Смоленске, три изнад Белгородске и један изнад Орловске области

Дежурне посаде на системима ПВО Оружаних снага Руске Федерације су током протекле ноћи пресреле и обориле укупно 54 беспилотне летелице изнад пет области Русије, саопштило је руско Министарство одбране.

"Протекле ноћи заустављен је покушај кијевског режима да изведе терористички напад помоћу беспилотних летелица авионског типа на циљеве на територији Руске Федерације. Дежурним системима ПВО уништена су 54 украјинске беспилотне летелице", наводи се у саопштењу.

Из Министарства одбране Руске Федерације додају да је највише ваздухоплова, њих 27, оборено изнад Курске области, 16 је оборено изнад Брјанске, седам изнад Смоленске, три изнад Белгородске и један изнад Орловске области.

Раније су регионалне власти Тверске области саопштиле да снаге ПВО одбијају масовни напад беспилотним летелицама који је украјинска војска извршила на град Торопец, као и да је донета одлука да се становништво делимично евакуише из зоне у којој дејствује ПВО и где се гаси пожар настао падом остатака пресретнутих летелица.

"У Торопецу, у Тверској области, у току је процес гашења пожара на месту пада остатака беспилотних летелица, а снаге ПВО настављају да одбијају масовни напад дронова на небу изнад града", наводи се у саопштењу владе објављеном на Телеграм каналу.