Захарова: Зеленски ће ући у историју као "створење" које је уништило своју земљу

Дешавања на територији Украјине представају одложени план за рат против Русије који су одавно развили Англосаксонци, указала је званична представница руског Министарства спољних послова

Владимир Зеленски, који је вређао становнике Донбаса називајући их "створењима", ући ће у историју као неко ко је уништио своју земљу и погазио обећања која је дао народу, изјавила званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова за радио Спутњик.

Према њеним речима, оно што се сада дешава на територији Украјине представља "одложени план рата против СССР који су развили Англосаксонци".

"Чини ми се да су само тражили будалу која би све ово могла да уради. Али, изгледа да се све ове деценије није родило такво 'створење', како је то Зеленски говорио. Том речју он је називао угледне, поштене, добре људе који су се борили само за једно – да им оставе језик, културу, историју, споменике и њихове хероје. Зеленски је становнике Донбаса назвао 'створењима', а сад ће он сам ући у историју као такав", рекла је Захарова.

Судећи по свему, англосаксонском свету је баш такав требао – са својим страстима, амбицијама, бескрајном жеђи за новцем и са зависношћу од наркотика – како би спровео план за рат против Русије и успут уништио сопствену државу коју му је народ поверио на управљање.

Захарова је подсетила на снимак Зеленског како "клечи пред народом Украјине да би добио функцију председника земље, тражи опроштај и обећава да ће исправити све грешке".

"Запамтите тај снимак. Јер то створење је урадило управо супротно од онога што је обећавало и за које је тражило опроштај за злочине. Зеленски је поновио и умножио грешке, али је то урадио онако како нико није могао да замисли. А иза свега тога стоје Англосаксонци", рекла је Захарова.

Недавно је руски министар спољних послова Сергеј Лавров, говорећи о ситуацији у Украјини, подсетио на речи Зеленског који је претио људима из Донбаса да, за добро своје деце у унука, напусте земљу ако себе сматрају Русима.

"За будућност ваше деце и унука, ако волите Русију и цели сте живот боравили у Украјини, а осећали да сте део руске културе – време је да, у име своје деце и унука, скупите ствари и одете са тих територија у Русију", цитирао је Лавров речи Зеленског.