Русија

Путин предложио подизање борбене готовости и најавио модернизацију руске војске

Како је додао, Оружане снаге треба да се попуњавају добро обученим и припремљеним војницима, а то укључује и нове војне области
Путин предложио подизање борбене готовости и најавио модернизацију руске војскеGetty © Chesnot

Председник Русије Владимир Путин одржао је састанак о развоју Оружаних снага и је предложио да се размотри јачање и подизање борбене готовости војске.

"Разговараћемо о питањима повезаним са јачањем и подизањем борбене готовости Оружаних снага а сутра ћемо наставити рад у једно од одбрамбених предузећа у Санкт Петербургу", поручио је председник Русије.

Путин је нагласио да Русија посвећује велику пажњу јачању војске и флоте и додао да се реализује програм њихове свеобухватне модернизације.

Оружане снаге Русије ће добити не појединачне, већ серијске моделе савременог наоружања, најавио је Путин.

"Војска више неће добијати појединачне, већ серијске узорке савременог високопрецизног наоружања и оклопних возила, авијације, система за откривање непријатеља и противартиљеријских система, система контроле и комуникације", рекао је Путин на састанку о развоју руске војске у условима СВО.

Он је истакао да ће оружане снаге Руске Федерације добити различите моделе дронова, од стратешких и тешких, до малих и ултра-малих, преносе РИА Новости.

Председник Русије је напоменуо да су за ефикасно коришћење новог наоружања потребне висококвалификоване трупе и посаде.

Додао је да проблем попуњавања Оружаних снага припремљеним и обученим кадровима Министарство одбране треба да решава уз тесну сарадњу с регионалним, а што подразумева коришћење свих расположивих ресурса, укључујући савремене капацитете за обуку војних универзитета, образовно-методолошких центара и полигона.

Напоменуо је да Русија обраћа велику пажњу на јачање војске и морнарице, и да се спроводи програм њихове свеобухватне модернизације.

"Желео бих да истакнем да велику пажњу поклањамо унапређивању опреме војске и морнарице. Реч је како о модернизацији и побољшању тактичко-техничких карактеристика наоружања и опреме у служби, тако и о изгледима за развој нових високотехнолошких модела, узимајући у обзир искуства које су наше трупе стекле током Специјалне војне операције... Ми спроводимо програм свеобухватне модернизације војске и морнарице", рекао је руски лидер.

image