Русија

Русија: Наше нуклеарне подморнице спремне да употребе најмоћније и најразорније оружје

Ради се о модерним бродовима, чије оружје одликује највећа техничка поузданост, рекао је главнокомандујући руске Ратне морнарице адмирал Александар Моисејев
Русија: Наше нуклеарне подморнице спремне да употребе најмоћније и најразорније оружје© MOD Russia/via Globallookpress.com

Најмоћније и најразорније оружје је у служби 25. подморничке дивизије руске Тихоокеанске флоте, а спремност за његову употребу је изузетно висока, изјавио је главнокомандујући Ратне морнарице Русије, адмирал Александар Моисејев.

Моисејев је на Камчатки уручио орден Нахимова јединици нуклеарних стратешких подморница Тихоокеанске флоте у складу са указом председника Русије од 10. маја.

"Истакао бих да су то модерни бродови. То је потпуно други ниво технологије. Оружје одликује највећа техничка поузданост. А да не говорим о спремности за употребу оружја, која је изузетно висока", казао је Моисејев.

Како је додао, 25. подморничка дивизија већ 50 година примењује "најсложеније системе које је човечанство направило – нуклеарне подморнице-крстарице које су наоружане најмоћнијим и најразорнијим оружјем".

Према његовим речима, управо то оружје осигурава безбедност.

Моисејев је додао да садашња генерација подморничара достојно наставља победничке традиције њихових предака, који су победили непријатеља на морима током формирања руске државе, а такође су дали велики допринос поразу нацистичких трупа током Великог Отаџбинског рата.

Подсећамо, у јулу је корвета Тихоокеанске флоте "Совершени" учествовала у заједничким вежбама са поморским снагама Кине. Маневри су одржани у оквиру руско-кинеског заједничког патролирања у Азијско-пацифичком региону. Маринци Тихоокеанске флоте учествовали су и у вежбама "Океан-2024".

image